Picture - Courtesy of Client
Picture - Courtesy of Client

© Bhumiputra Architecture

press to zoom
Picture - Courtesy of Client
Picture - Courtesy of Client

© Bhumiputra Architecture

press to zoom

© Bhumiputra Architecture

press to zoom
Picture - Courtesy of Client
Picture - Courtesy of Client

© Bhumiputra Architecture

press to zoom
1/12

Stonewall Residence

Type: Professional
Teammate: Swetha Devidas
Office: Bhumiputra Architecture
Client: Shetty and family
Year: 2016 (under construction)
Site: Bangalore, India 

 

The Stonewall Residence is built around three large 50 years old mango trees. The mango trees were the most important elements of this site when we started thinking about designing this house.  We wanted to create private living spaces without compromising the experience of being under the large foliage of mango trees.
 

The plan of the house is conceived as two stone walls that divide the site into three parts.  First, we have outdoor spaces; Second, we have the living spaces; Third, we have the service and utility areas. From left to right. The house consists of three floors - Basement floor, Ground floor, and First floor.